Strategie met ballen
Strategie met ballen
NL
EN

Ambassadeurs van 'Strategie met ballen'

Na het bijwonen van een workshop en de inspiratiemiddag ben ik helemaal geïnspireerd geraakt om de 'Strategie met ballen' toe te passen in mijn eigen leven. Het mooie van deze strategie is, dat deze heel gemakkelijk toe te passen is op alle dingen die ik doe. Van mijn functie als Informatiemakelaar bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena tot mijn eigen bedrijfje en van mijn bestuursfunctie bij stichting GSW Altena tot mijn privéleven. De strategie blinkt uit in zijn eenvoud en helderheid en is door iedereen te gebruiken!

Anita Koekkoek - van Bommel

Het maken van een strategie is de eerste stap van het zichtbaar maken van het onzichtbare. 'Strategie met ballen' geeft je het gereedschap om je droomleven echt te gaan leven. Het is een geweldige toepasbare strategie-methode die je gaat helpen om je doelen te verwezenlijken. Het is een enorme bron van kracht en inzicht geweest voor mij. Zowel persoonlijk als zakelijk gezien.

Marjolein Brocatus
Zakelijk Verleiden

Theo heeft mij inzicht, overzicht, overtuiging en rust gebracht. Zijn strategie helpt om niet alleen met de dag van vandaag bezig te zijn, maar ook te weten wat de toekomst je kan brengen en wat je daar nu voor moet ondernemen. We zijn dagelijks met de Wat, Wie en Waarom bezig en ook de mensen om mij heen pikken dit op en beginnen in deze termen te denken en te handelen. We staan aan het begin van de introductie van een nieuw product en 'Strategie met ballen' helpt ons om inzichtelijk te krijgen voor wie ons product geschikt is en waarom de doelgroep voor dit product moet kiezen. Fantastisch om dit in de praktijk te implementeren en te ervaren. Het werkt echt !

Eric Segeren
Amerland

De 'Strategie met ballen' is me goed bevallen! Bij de eerste bal dacht ik nog 'wéér zo'n workshop waar ik niets aan heb'. Bij de tweede 'viel het kwartje' met dank aan 'George Clooney'. De derde onthulde mijn échte passie en die van mijn klant. De rest van de ballen versterkte alleen wat daarvoor duidelijk was geworden. Bijzonder om (achteraf) in te zien dat alle tools vóór aanvang al aanwezig waren alleen niet in de juiste volgorde. Daar heeft "Strategie met ballen' verandering in gebracht. Eindelijk weet ik waar ik écht mee bezig ben. Dank daarvoor!

Mieke van den Hende
Brocolade

De Strategie met Ballen van Theo heeft mij enorm geholpen nog meer inzicht te krijgen in de strategie van mijn bedrijf. Theo geeft structuur aan de zaken die ik wel al wist, maar door hem in een logische en juiste volgorde kon zetten. Het geeft snel beeld van wat wel en wat niet en waarom dan wel of niet. De ballen zijn daarmee niet alleen de leidraad, maar je moet ook met je ballen op het blok om (soms) lastige keuzen te maken. Dat betekent ook dat je ballen moet hebben om te kiezen. Kiezen is een beetje verliezen namelijk. Je kiest er ook voor om iets NIET te doen. Kiezen is echter vooral winnen, want het geeft focus en duidelijkheid. Voor jezelf, maar zeker ook voor je doelgroep. Laat het succes maar komen!

Peter Nouwen
V.O.C. Vertrouw op Compas

Theo is enorm inspirerend in zijn denkwijze, ook ten aanzien van ‘Strategie met ballen’. ‘Strategie met ballen’ focust je op hetgeen jij kunt betekenen voor anderen. En biedt je een weg om dat te bereiken. Ik ben bezig om mezelf meer te focussen op hetgeen ik echt te bieden heb aan anderen waar zij iets aan hebben en ik blij van word. De workshop ‘Strategie met ballen’ geeft me elke dag weer ideetjes. Hierna nog de selectiefase en focus!

Tabita van de Kerkhof
Sentri Training & Coaching

Het voordeel van een creatief chaoot (en dat ben ik!) is dat die de kunst verstaat om boven de materie te blijven staan . Daardoor zijn, de communicatie -concepten en reclamecampagnes die ik voor mijn klanten bedenk veelal verfrissend en effectief. Het nadeel van een creatief chaoot is dat de ideeën soms sterven in schoonheid. Hier komt Theo om de hoek kijken! Theo’s methode ‘Strategie met ballen’ is voor mij inmiddels een vaste wijze om mijn concepten te voorzien van een heldere en doeltreffende strategie! Ik ben fan, van de methodiek maar zeker ook van Theo!

Arno Meulendijks
FAIRMIND bright creatives

Strategie met ballen geeft mooi weer waarom je wat doet voor wie. Oh zo waar, maar door de manier waarop Theo dit vertelt word je hier weer van bewust en ga je zo weer op je doel af. Theo als persoon iemand die meedenkt, out of the box, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Strategisch sterk en iemand waar ik graag mee samenwerk.

Jeannette de Jong
Grammatéas

'Everything should be made as simple as possible, but not simpler.' Deze mooie woorden van Einstein vatten goed samen hoe ik “Strategie met ballen” heb ervaren. Met zijn methode “Strategie met ballen” zorgt Theo Thomas ervoor dat je weer bezig bent met waar het werkelijk om draait: Waarom doe je wat je doet en wat heeft de ander eraan? Door terug naar de kern te gaan kom je verder. Strategie is niet complex, het is maar net hoe je ermee omgaat.

Barbara Dik
2goBeyonD

De methode 'Strategie met ballen' helpt je stap voor stap duidelijk te krijgen hoe je succesvol aan werk komt, dat bij je past. In combinatie met de workshop die Theo Thomas geeft, een perfecte start voor elke werkzoekende, maar ook voor elk bedrijf dat op zoek is naar een heldere strategische koers. Een aanrader!

Patrick van Meel

Door gebruik te maken een strategiesessie krijg je inzicht in de toekomst van je bedrijf en de richting die je op wilt gaan. Tijdens een verhelderende bijeenkomst zie je je eigen bedrijf ontstaan en vind je de passende weg. De volgorde van de te zetten stappen wordt duidelijk en je hebt een mooi ontwikkelpad. En het is erg leuk om te ervaren dat je een stap hebt afgerond en door kunt naar de volgende stap.

Suzan Wijnbergen
Service2Office

Theo helpt met zijn "Strategie met ballen" om richting te geven aan de wijze waarop je je doelen wil én kan realiseren. Daarnaast biedt het door de ballen ook een dagelijkse houvast om spelenderwijs hieraan herinnert te worden.

Siegfried Aikman

Ik heb een sessie bij Theo gehad en hier erg van genoten. Goede handgrepen gekregen en een duidelijke weg via de ballen gekregen om mijn bedrijf de goede kant op te laten gaan. Theo heeft zijn werk gedaan, nu ik nog om deze weg met ballen juist af te leggen.

Guido van den Ing
Videoflits

Waalwijk (Theater De Leest), 22 mei 2013. Inmiddels alweer bijna twee jaar geleden, heb ik de workshop “Strategie met ballen” van Theo met veel plezier beleefd. Het is genieten om Theo, op inspirerende wijze, aan het werk te zien. Hij brengt de boodschap over op een luchtige, eigenzinnige, komische maar vooral heldere manier die velen zal aanspreken. Als uiteindelijk alle ballen aan het touw hangen, heb je de focus om je “eigen” koers te bepalen. AANRADER!

Willy de Haan
LovelyDeal

Mijn ervaring met zowel de strategie, inzichten in je eigen beslissingen en levensloop als met Theo persoonlijk zijn geweldig. Het heeft alles bij elkaar mijn ogen geopend waardoor ik in staat ben geweest om een radicale ommezwaai te nemen om voor eigen toekomstig geluk te kiezen.

Norman den Boer

Thomas is een van de weinige mensen die een kleine 3 uurtjes kan vertellen waarbij het continue interessant blijft! Als ondernemer was het voor mij deels bevestigend, maar ook deels weer een eye-opener om te blijven focussen op waarom je nu eigenlijk iets wilt, wat je wilt en voor wie je dat wil. Vanaf nu blijf ik tijdens het ondernemen mezelf en anderen dus steeds de vraag stellen: 'waarom?'

Iwan Gijsbers
Roba groep

Theo Thomas is sowieso een inspirator van de bovenste plank. En zijn gedachtegoed ‘iets doen voor een ander waar die ander wat aan heeft’, middels zijn 'Strategie met ballen' spreekt mij nogal aan en gebruik ik bij het ontwikkelen van mijn eigen werkstrategieën. 'Strategie met ballen' is duidelijk, logisch en zeer behulpzaam. Het ‘out-of-the-box-denken’ van Theo, zijn humor en zijn uitermate heldere kijk op zaken zijn behalve inspirerend ook broodnodig in deze wereld.

Nikky Kivits

Voor ons bij W2 Insight is ‘Strategie met Ballen’ een vast onderdeel van onze programma’s geworden. Alleen namelijk wanneer managers en teams dezelfde ‘Bestemming’ hebben, kunnen ze zich ook daadwerkelijk ontwikkelen langs een gekozen ‘Route’. Strategisch samenwerken dus! Het is dan ook mooi om te zien wat de vraag; ‘Wat kun jij doen voor je andere collega waar die collega wat aan heeft?’ aan positieve energie en samenwerking teweeg brengt binnen een team.

Kleis Adema
W2insight

Ik had al aardig wat strategiekennis in huis, maar de methode 'Strategie met ballen' in combinatie met de slagvaardigheid van het duo begeleiders Theo en Suzan blijkt een echte meerwaarde! In een eerste workshop mocht ik kennis maken met hoe het werkt en heb dit toegepast op mezelf. Dat is weer eens wat anders dan voor klanten. En lastiger! Toch bracht het me echt verder. Want geef maar eens een heel kort antwoord op ‘Wat kan jij goed?’ en ook nog eens onderscheidend en echt. Dát is de kracht van deze methode: tot de echte kern komen. Dat gaat verder dan de WHY van Simon Sinek. Dit is compleet en een prachtige basis om vanuit verder te werken. Een prachtige methode om je merk te vormen: of dat nu een bedrijf, product of persoon is.

Ilse Verbeek
IV Marketing

De echte antwoorden komen als je blijft vragen. Vragen, vragen, vragen. Dat is wat Theo doet. Hij neemt geen genoegen met zomaar een antwoord, elke keer weer opnieuw doorvragen. Op den duur kan je je niet meer verbergen en komen “de echte antwoorden" vanzelf. Heel apart, heel waardevol, heel goed om een stap vooruit te zetten. De volgende stappen zet je dan zelf makkelijker.

Fons Huijgens
Hucofin Corporate Finance

Als adviseur van Flow Netwerk Waalwijk heb ik 2 keer de lezing 'Strategie met ballen' mogen meemaken. Theo inspireert om na te denken over de toekomst en een plan te maken hoe deze vorm te geven. Het doel te bepalen, een route uit te zetten en daar systematisch en stelselmatig naar toe te werken. Voor veel werkzoekenden is dit dé manier om langzaamaan de regie te nemen en minder afhankelijk te worden van een kans, die zich min of meer toevallig voordoet. Die eigen regie geeft zelfvertrouwen en kracht. Met 'Strategie met ballen' weet je immers waarnaar je op weg bent, hoe de reis gaat verlopen en wat je daarvoor nodig hebt.

Martin Didden
Flow Netwerk Waalwijk

We zijn altijd druk aan het werk, maar dankzij Theo en zijn Strategie met ballen kijken we voortaan vooruit. We weten nu precies wat we willen, ook voor wie en wat we daarvoor nu, binnenkort en later moeten doen om ons doel ooit te kunnen bereiken. Dat maakt het werken nog leuker!

Brigitte en Nancy de Man
B-more design

De examenleerlingen van de opleiding Green Business Studies (Helicon MBO Tilburg) hebben aan de training "Strategie met Ballen" van Theo Thomas deelgenomen. Tijdens de training heeft Theo de leerlingen na laten denken over hun toekomst. Elke leerling heeft zijn eigen strategie bepaald. Het enthousiasme van de leerlingen was groot; een confronterende training waar we echt wat mee kunnen! Het is mooi om te zien hoe Theo Thomas met beeldende en confronterende taal de leerlingen in actie krijgt. Hij zet ze aan het denken en maakt ze bewust van hun toekomststrategie. En dat die toekomst NU begint. De bal ligt bij de leerling.

Green Business School
Helicon MB Tilburg

Het maken van een strategie is door Theo niet meer het alleenrecht voor bedrijven maar nu ook voor werkzoekenden. Een fantastische ervaring voor iedereen die aan de slag wil om zijn of haar loopbaan strategisch vorm te geven.

Henk Hoogardie
all4people

Eerst heb ik de workshop 'Strategie met ballen' gevolgd. Die workshop zet je aan het denken. 'Waar wil ik met mijn bedrijf naartoe?' Uiteindelijk dan toch een 'Strategie One' sessie met Theo gedaan. Dat had ik eerder moeten doen. Zijn strategieën zijn overzichtelijk, verhelderend en doeltreffend.

Jan van Tuijl
Payroll Profit

Ik heb een zeer leerzame 'Strategie One' sessie gehad met Theo. Nadat ik hem een hand had gegeven aan het einde van de sessie, wierp zijn werk al zijn vruchten af. In de lift kwam ik in gesprek met een bedrijfseigenaar die betekenisvol voor mijn toekomstig bedrijf zou kunnen zijn. Doordat ik beter wist waar ik naar op zoek was vanwege de sessie, ging ik andere vragen stellen aan die man. Ik vind het heel mooi dat hij de focus legt op iets doen voor een ander in zijn strategieën. Daarnaast biedt de A0 poster een mooi overzicht van de te nemen stappen. Bovendien stelde hij erg goede vragen waardoor ik beter tot de kern kwam van mijn 'waarom'. Zijn tips over effectief digitaal werken zijn voor mij ook zeer waardevol geweest. Kortom een sessie die ik zeker zou aanraden.

Anne Hospers

Tot voor kort associeerde ik strategie met ingewikkeld, dikke rapporten en saai. In "strategie met ballen" wordt strategie 'down to earth" gemaakt waardoor het leuk, leerzaam en bovenal toepasbaar voor jezelf wordt. Een absolute aanrader voor eenieder die vooruit wil in zijn juiste richting.

Tomas de Rooij
HR Business Driven

Na de presentatie van Theo in een recente ondernemerstraining sprak ik een collega-startende-ondernemer en ik merkte dat ik vol enthousiasme zijn verhaal kon reproduceren. Theo's verhaal was helder, pakkend verteld, met impact, enthousiasme en een dosis humor: dus dan komt de boodschap zeker binnen! Bovendien is de methode simpel en direct toe te passen. Een aanrader dus, die ballen...:-)!

Marjolein Diks
Diks Communiceert

Strategie met ballen is een heel waardevolle en effectieve start (of aanvulling) op een loopbaan- of mobiliteitstraject. Een aanrader voor iedereen die van koers wil (of moet) veranderen en op zoek is naar een heldere strategie.

Marie-Louise van Meerendonk

In december 2013 heb ik een workshop bijgewoond over Strategie met ballen en het zinnetje "Iets doen voor een ander, waar de ander iets aan heeft" is me altijd bijgebleven! In december 2014 heb ik weer een workshop bijgewoond en natuurlijk kwam het zinnetje terug maar deze keer is er nog meer blijven hangen, het verhaal over het bootje. De sheet die we kregen waar de "ballen" op staan met de woorden "wat", "wie", "waarom", "ooit", "later", "binnenkort" en "nu" maakt de workshop levendiger en geeft je meer duidelijkheid, het is een houvast, je kan beter je doelen stellen als je alles in zicht hebt, in kaart hebt gebracht!

Esmiralda Donders

Voor mij kenmerkt Theo zich door de volgende woorden: betrouwbaar, creatief, klant-gericht en meedenken.

Kanish Thavapalasingam
Kanish Media